ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Συλλάβετε τώρα τα πληρώματα των τουρκικών αλιευτικών που παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα! ΑΜΥΝΑ

  

Δύο βδομάδες πριν το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει την τουρκική απόβαση μέσω αλιευτικών στην Σύρο. 

Στη Σύρο το θέμα συζητήσεως το Σαββατοκύριακο ήταν τα τουρκικά αλιευτικά που έκαναν τσάρκες ανοιχτά του Φοίνικα και της Αζολίμνου. Σημειωτέον, η Σύρος δεν βρίσκεται στη Συρία, αλλά στις Κυκλάδες. Με το πλοίο της γραμμής χρειάζεσαι τέσσερις ώρες για να πας.

Αν καις, όμως, παλαιοκομματικά καύσιμα, τότε και η Σύρος κείται μακράν. Πάντως, η «απόβαση» των τουρκικών αλιευτικών στο νησί δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Συριανούς. Στο γκρουπ του facebook «Για τη Σύρο με αγάπη» γράφτηκε την Κυριακή: «Αυτή τη στιγμή 2 από τα τουρκικά πλοία βρίσκονται ανοιχτά της Αζολίμνου. Φαίνονται με γυμνό μάτι και έχουν απλώσει ένα τεράστιο δίχτυ μεταξύ τους και ψαρεύουν. Τα άλλα 2 βρίσκονται δίπλα στη Δήλο. Όχι στα 6 μίλια, ούτε στο ένα… Ένα πράγμα είναι βέβαιο, μόνο γεμάτα θα φύγουν και μετά δεν θα υπάρχει στην περιοχή ψάρι ούτε για δείγμα…»

Η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.logotypos.gr έγραψε για το θέμα: «Ανοιχτά του Φοίνικα πλέουν τέσσερα τούρκικα αλιευτικά σκάφη προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, με τον λιμενάρχη Γιάννη Βαμβακούση να δηλώνει ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο και τα σκάφη παρακολουθούνται. Μετά από πληθώρα τηλεφωνημάτων προς την εφημερίδα, για τη διέλευση των σκαφών αυτών και την εκτίμηση πως “Η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τους Τούρκους”, επικοινωνήσαμε με τον λιμενάρχη Σύρου, ο οποίος δήλωσε γνώστης της κατάστασης, όπως γνώστης είναι και η Περιφέρεια, και ότι “τα πάντα βρίσκονται υπό έλεγχο”».

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη επιστρέφουν στην Τουρκία μετά την πώληση των αλιευμάτων τους σε περιοχές της Μεσογείου, «αλλά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες τους ανάγκασαν να ζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στο υπήνεμο θαλάσσιο άκρο της Σύρου».

Πάντως, η ελληνική κρατική στάσις και αντίδρασις, όπως μαρτυρούν πολλοί Συριανοί, ήτο η ακόλουθη: Το κράτος «μάρκαρε» τους Τούρκους με τα μάτια, όπως κάνουν όλοι οι παίκτες που εντάσσονται σε ενδεκάδες αλλά δεν κάνουν ούτε για εξωφυλαρούχες.

Οι απαντήσεις τότε της κυβέρνησης αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, μιλώντας για καιρικές συνθήκες που τα παρέσυραν εκεί, λέγοντας ότι είχαν πουλήσει την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο και απλώς γυρνούσαν περνώντας από τη Σύρο κι άλλα γραφικά.

ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ.......

Τουρκικά αλιευτικά Μύκονος

Σήμερα έχουμε το ίδιο κρούσμα στην Μύκονο. Πρόκληση που μάλιστα καλύπτεται ζωντανά από το Μύκονος live TV. Εδώ δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για δικαιολογίες από πλευράς της κυβέρνησης. Το λιμενικό πρέπει να πάρει εντολή και να κάνει ρεσάλτο στο τουρκικό αλιευτικό, να το κατάσχει και να συλληφθεί το πλήρωμα. Και αυτή είναι η μόνη αντίδραση που πρέπει να γίνεται απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη τουρκική πρόκληση αυτού του μεγέθους. Φτάνει πια!


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια